Prylar för jordbruket

Det kan låta lite konstigt för den som inte är insatt, men internet har på många sätt gjort det lättare att arbeta inom jordbruket. Det finns flera skäl till detta. För det första finns det en stor mängd information online, det är hela syftet med nätet. Man kan hitta allt från diskussioner om vilken typ av gödsel som är bäst, till vetenskapliga uppsatser om motståndskraft hos vete. Det gäller bara att veta var man ska leta.

För det andra är nätet ett bra ställe att köpa verktyg, maskindelar, utsäde och mycket annat som kan behövas i verksamheten. Det är enkelt att jämföra priser när man sitter vid datorn, och om man beställer många saker samtidigt, från en och samma leverantör, blir det ganska billigt. En bra butik på nätet är Elkatalogen. De säljer bland annat:

  • Solceller
  • Högtryckstvättar
  • Trädgårdsbelysning
  • Brandsläckare

Kort sagt har de ett brett sortiment, där många av sakerna kan användas av jordbrukare.

Slutligen är nätet bra för att det gör det lättare för producenter att komma i kontakt med konsumenter som vill handla närproducerat. Ofta arrangeras marknader med detta tema några gånger per år i större städer, men de mest hängivna köper gärna kött, mjölk och grönsaker direkt från gårdarna. Hur hittar de då dessa gårdar? Via nätet, naturligtvis.