Var rädd om naturen

Länge leve bönderna. För, hur skulle vår värld se ut utan dem? Dock blir man mörkrädd när man kan ser dokumentärfilmer om hur stora Amerikanska företag styr produktionen och tvingar bönderna att effektivisera och använda mer och mer bekämpningsmedel och manipulera djuren. Men, för alla människor världen över finns det mycket att göra och ta reda på för att vända jorden på rätt köl.

Att tänka på

  • Det en kan börja med är att ta reda på så mycket fakta som möjligt och bilda sig en egen uppfattning om hur vår värld mår. Om vi är uppdaterade så får vi en större respekt och förståelse för att varje litet strå till stacken är viktig.
  • När det kommer till att föra samhället framåt så gäller det att använda sig utan bra teknik och besitta en stor kompetens på hur mycket vi får ”förstöra” vår jord genom att gräva och spränga. Att stora företag tar hjälp av miljökonsulter såsom Metron miljökonsult gör att hållbar utveckling enklare kan nås.
  • Vi bör satsa på att få fler entreprenörer och ingenjörer som har en förståelse för framtiden och vår miljö. Detta då teknikutvecklingen är enormt viktig för att både föra jorden och ett levande samhälle framåt.
  • Alla individer bör även se långsiktigt när det kommer till de små sakerna i vår vardag som kan bidra till ett grönare samhälle. Att handla närproducerat och ekologiskt, samt att stänga av kranvatten och duschvatten är bara några enkla saker.

Tillsammans kan vi rädda vår värld. Det gäller bara att ge bönder och djur respekt samt att tänka på våra beteenden och att känna till jorden vi bygger på.